EU-valet inställt?

Är EU-valet inställt?
Den frågan är faktiskt berättigad när man läser SvD:s webbsida där det framgår att gårdagens partiledardebatt  i SVT:s Agenda egentligen var avsedd att bli en debatt om det stundande EU-valet. Tydligen hade Agenda:s redaktionen kommit att ändra sig och i stället blev det nu en debatt som mest handlade om inrikespolitik. Det mest av programtiden gick närmast ut på att visa hur eniga man var, speciellt i det det rödgröna blocket. Så här i efterhand kan man dock göra några reflektioner:

Först och främst; var politikerna för räddhågsna– återigen speciellt i det rödgröna blocket – för att visa upp att man skiljer sig i  förhållandet till EU? Därför ingen EU-debatt?  Den andra reflektionen måste bli – om man nu känner sig lurad på en utlovad debatt – varför denna flathet? Det var väl bara att meddela programledarna att det var EU-frågan som man ville debattera. Eller var det kanske så att man gemensamt drog en lättnadens  suck över att man slapp denna splittrande fråga? 

P.S. Den lilla stund som EU-valet kom på tapeten så handlade faktiskt mest om förståelse, från både Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt, för de väljare som tycker att det är svårt att se valet som viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s