EU-valet

Det är nu val till EU och självklart skall vi alla delta i det.
Men försöker man få någon klarhet i hur de olika partierna skiljer sig åt, blir man inte så mycket klokare. Och det är väl på sitt sätt i sin ordning. För EU var väl tänkt som ett frihandelsområde, med viss centralstyrelse över utrikespolitik, miljöpolitik och konsumentpolitik. ”Men i övrigt får man göra som man vill”, som de sjunger i Kamomilla stad.
Och vore det så, så är allt gott och väl. För ingen kandidat kan väl säga annat än att de är för fred, frihandel, gemensamma regler för miljön och i konsumentfrågor. Det är ju ingen som säger: ”Nej, det där med fred, det är jag inte så mycket för” eller ”Jag tycker alla skall få bestämma själva hur mycket skit de skall släppa ut i luften, marken och vattnet”. Nej, där tycker nog alla lika. I stort sett.
Men man börjar alltså undra. Om de nu, som det verkar, i åratal har hållit på att grymta över att de ideligen måste flytta från Bryssel till Strasbourg men inte kunnat besluta om att sluta med de dumheterna, då undrar man om de är så handlingskraftiga. För det kan väl inte vara så att alla, utom Frankrike, tycker att det är åt helvete men låter det hela fortsätta sig för att inte reta fransmännen?
Och är det så, så finns det nog inget hopp om framtiden för EU.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Kultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s