Kajsa Bergkvist

I morse kunde man höra i Sveriges Radio en upprörd Kajsa Bergkvist prata om sitt förhållande till kändisskapet. (För den oinvigde handlade det alltså om vårt höjdhopparess emirita). Det var inte bara det att hon förekom i ”folkets program”, Ring P1 som förvånade, utan kanske än mer, hennes budskap. Rakt på sak beskrev hon sin och sin makes situation i förhållande till skvallerpressens slagskepp – Se  & Hör – genom vilken hon fått reda på att hon var gravid – igen! För vilken gång i ordningen paret delgetts denna ”nyhet”, visste hon inte själv, men hennes upprördhet gick inte att ta miste på, samtidigt som hon var mycket klar i sitt budskap: Skvallerpressen utnyttjar tryckfriheten genom att framföra direkta lögner samtidigt som man gömmer sig bakom meddelarskyddet. Ni vet det där med ”från säker källa” och ”en nära vän” o.s.v. Naturligtvis uttryckte hon att tryckfriheten är ett av våra viktigaste verktyg i den svenska demokratin, varför den rättsliga vägen egentligen är stängd. Det fanns bara ett sätt – att framträda själv och skandalisera skvallerpressen. Det var rakryggat och mycket bra gjort Kajsa Bergkvist!
Kanske skulle vi oftast flata svenskar hjälpa Allers förlag på traven genom att protestera. En ursäkt från förlaget kanske inte skulle skada.
Avslutningsvis uttryckte Kajsa Bergkvist en viss rädsla för att folk kan resonera som så att ”Ingen rök utan eld” men då vill vi lugna henne på den punkten. ”Jo, om dyngstackar!”

/Kopia till Allers förlag/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s