Flyga ballong

Så här två dygn efter EU-valet på går en intensiv eftervalsanalys. Det mest intressanta inslaget är att beskåda förlorarnas partikoryfeer som söker blåsa upp sina just nerskjutna  försöksballonger, ballonger som var avsedda för att konstatera hur högt de kunde flyga inför nästa val i september 2010. Två partier känns närmast patetiska och då i synnerhet deras partisekreterare.
En herr Baylan (S) ser tydligen inte ballongresterna på marken, utan fortsätter att spana, tycks det, upp mot skyn, i hopp om att ballongen kanske tappat markfästet.
En herr Schlingman brottas med sina ballongrester i hopp om att kunna laga ”skotthålen” inför nästa uppstigning. Skotthålen kan utläsas som ”Slå vakt om de stränga reglerna för statsfinanserna i EU:s medlemsländer”, ”behovet av en europeisk finansinspektion” och ”bekämpande av dåligt konstruerade bonussystem”. Inrikespolitiska argument som förklätts i allmäneuropeisk skrud.
Och över alltihopa svävar Marit Paulsen (FP).
Man kan undra: Finns det någon som skulle kunna tänka sig att den kvinna – med fötterna på jorden (?) – skulle ägna sig åt verklighetsflykt (sic!) eller att under valrörelsen börja talat om  sunda statsfinanser eller om en europeisk finansinspektion.
Ursäkta, men finns det inga kloka kärringar hos (M )& (S) ? 

 

Läs: Newsmill och PJ Anders Linder i SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s