Tillbaka till det gamla Las-samhället?

Nu, sånär bara ett år kvar till nästa riksdagsval, så kanske det vore dags för våra allianspolitiker att plocka fram 2006 års valmanifest. Säkert är det så, att den röd-gröna oppositionen kommer att nagelfara och bocka av de löften och inriktningar som Alliansen presenterade i manifestet, för att inte att tala om medierna. Då gäller det att ha torrt på fötterna. Det kommer inte att räcka med att skylla på konjunkturerna – inte heller, att som nu börja taktikisera inför valet. Att behålla makten blir än viktigare ju närmare valet vi kommer – det kan redan förmärkas på olika håll. M-ledningen lyckades att få kongressen i Västerås att avstå från att ifrågasätta LAS och arbetsrätten. Tillskyndarna av beslutet, bl.a. moderatpolitikern Kent Persson  ”jämrar sig”, som P J Anders Linder konstaterar på sin blogg, över det otaktiska att utmana om LAS . Han skriver bland annat … att från borgerligheten ta upp en strid med facken vinner ingen på. Arbetstagarna vinner inte på det och inte heller arbetsgivarna.
Nej; men demokratin!

Nog trodde de flesta alliansväljarna inför förra valet 2006, att LAS och arbetsrätten var en prioriterad fråga – i alla fall när man studerar det gemensamma manifestet.  En skrivning som ” det måste också bli enklare att anställa. Höga skatter, krångliga regler och omfattande åtaganden gör att arbetsgivare drar sig för att anställa”,(Sid 7), kan väl inte tolkas på mer än ett sätt – att arbetsrätten behövde revideras.
Dessutom känns det bara tråkigt när M tyckts kapitulera totalt i denna fråga i alla fall om man talar som ovan nämnde Kent Persson: När moderaterna nu gjort upp med sin arbetsmarknadspolitik och förnyat (min kurs.) sig så tar folkpartiet över den gamla m-manteln.

Vore det inte bättre för arbetslösa ungdomar, för demokratin och för framtiden att allianspartierna samlades kring ett nytt uppdaterat manifest? Förlorarna är annars redan utsedda!

 


Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Politik & samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s