Nära döden-upplevelser

I min puerila barndom talades det emellanåt om vackra damer som något man skulle reagera inför även om man som mycket svag och åldrig krypande var på väg mot sjukhuset för livsuppehållande vård.
Nu när den åldern börjar bli en realitet finns det anledning att anslå en balade åt att diskutera vad som nu skulle kunna intressera en under vård i livets slutskede. Det finns nog mycket man kunde tänka sig skulle kunna distrahera en i en sådan situation, men knappast att Vattenfall skulle få ny vd eller att Mona Sahlin tycker att det var ruttet av Reinfeldt att oppositionen inte fick vara med och besluta om vem som skulle bli Sveriges nästa EU-kommissionär. Jag kunde tänka mig att en bra fotbollsmatch skulle kunna engagera en även under sådana omständigheter, men knappast en valkampanj. Är det för att idrott upplevs som viktigare än om det blir Sahlin eller Reinfeldt som skall styra skutan Sverige sedan man lämnat detta jordiska? Eller beror det på att man som sjuk och svag inte orkar engaera sig i något som kräver lite ansträngning?
Detta tycker jag vore ett lagom meningslöst men flerbottnat ämne att diskutera under en framtida Walk & Talk-session. Eftersom en av oss, inte jag, skall åka bort och dessutom har en otjänlig höft, så får väl detta sorteras in under Virtuella balader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s