Singapore bandyklubb

Som den uppmärksamme läsaren kanske redan noterat, har en av våra utrikesflanerande korrespondenter reagerat på ett av Daniel publicerat inlägg. I detsamma uppmanade Daniel läsekretsen att inkomma med namnet på den konstigaste tidskrift någon träffat på? Eller den mest udda klubben? Och se!  –  redan trenne dagar senare inkommer så segraren i den ännu inte utlysta pristävlingen.

Karl-Johan Gombrii

Korrespondenten Karl-Kohan Gombrii, med tillfälligt säte i Singapore, har sålunda rapporterat om Singapore bandyklubbs existens. Dessa breddgrader är oss främmande,  i alla händelser vad gäller den sport där världsmästaren koras efter hur mycket man spöat Norge med, varför det kändes angeläget att kontrollera uppgiften på den s.k. webben. Dröm om vår förvåning då vi googlade på ”Singapore bandyklubb” och – än mer hur imponerade vi blev då vi blev varse att sökordet genererade ungefär 2 800 000 nedslag.
Dock –  vid närmare kontroll – visade det sig att sökordet inte hänvisade på en endaste rad om den ädla sportens utövande, utan de flesta träffarna istället handlade om Burger Kings olika näringsställen world-wide.
Ingen skugga må falla över vår Singaporestationerade korrespondent, men tyvärr kan vi konstatera att bandyklubbens existens inte kunnat verifieras – varför den icke utlysta tävlingen fortsätter.

P.S. Intressant är dock fortsättningen vad gäller Google. Ett nytt sökord måtte ha sett dagens ljus – Leve Singapore Bandyklubb!

Annonser

1 kommentar

Filed under Kultur

One response to “Singapore bandyklubb

 1. Karl-Johan Gombrii

  Mina herrar,
  Man brukar säga att fastighetsregistret har negativ trovärdighet. Det vill säga att om en person inte står registrerad som ägare av en viss fastighet, kan man bl a lägga till grund att vederbörande inte äger fastigheten. Det förhåller sig inte på samma sätt med Internet och Google. De har inte negativ trovärdighet. Det faktum att en viss företeelse, i vidaste mening, inte kan återfinnas där, betyder inte att man kan lägga till grund att den inte existerar. Det bilagda sammanhållet med herrarnas forskningsresultat är ett bevis på detta. Om däremot ett Google-sök på en viss företeelse ger t ex 10.000 träff kan man ge sig fan på att den existerar, och mycket talar då ofta för att den borde förbjudas. Bevis på detta är t ex ”STASI” , ”gonnoré”, ”grillkött” och ”negativ trovärdighet”.
  Med varma, nästan svettiga hälsningar
  K
  Bandyklubben invitation 2009.doc‎ (63 KB‎)‎[Open as Web Page‎]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s