Kafkaland

George Orwell,  Frans Kafka, Jesper Nilsson?
De två första namnen behöver säkert ingen presentation – men Jesper Nilsson? Vad har denne man presterat som gör att associationen blir naturlig? Läs och begrunda.
Inte vet jag vad som är sanning i denna helt overkliga historia, som refereras i dagens SvD: ”Jesper Nilsson tog bilder på två civilpoliser i tunnelbanan. Händelsen fick poliserna att både påstå att det var förbjudet att ta bilder i tunnelbanan och hota med att ta med Jesper till häktet om han inte raderade bilderna.”

Jag läste även SvD:s läsarblogg innan jag vågade gå till källan – Jesper Nilssons egen blogg.
Även om Jesper Nilsson tycks ha lyckats reparera de raderade bilderna och som bevis känns ganska grannlaga, så är det med spänning vi skall följa den fortsatta utredningen. Det kan väl inte vara så att polisen skall utreda polisernas agerande – igen? Eftersom händelsen JO-anmälts kommer det att ligga ett tungt ansvar på myndigheten och förhoppningsvis tar även JK upp fallet på eget initiativ.

Om inte denna ”lilla” incident utreds objektivt och med allra största öppenhet är faran mycket stor att det rättssamhälle som vi alltid tagit för givet, kommer att få sig en rejäl knäck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s