Svårt val

Det påpekas ideligen i press, radio och tv — det som ofta kallas gammelmedier till skillnad från de nya, sociala medier, som detta, som det inte krävs något för att uttala sig i — att valet närmar sig. Varje gång jag hör det blir jag illa berörd, på samma sätt som när det påtalas att man snart skall dö — man vet ju om det, men man gillar inte att påminnas om det.

För det verkar bli svårare än vanligt att välja mellan pesten alliansen och koleran de rödgröna. Som stöd bibringas man uppgifter om hur starkt stöd de olika partiledarna har och som den stora sensationen utskriks att Mona Sahlin inte har särskilt stort stöd. Jag förstår inte uppståndelsen. Hon har nästan lika stort förtroende som Maud Olofsson, och det är mer än vad åtminstone jag hade väntat mig.

Politiskt skiljer sig inte blocken så mycket som önskvärt vore. Åtminstone inte vad gäller de viktiga frågorna. Att de rödgröna lovar riva upp ett antal av de förslag som alliansen genomfört — och som, vad jag har förstått, ligger snubblande nära de förslag de själva, när de var vid makten, föreslog men då inte fick stöd av alliansen för — förefaller vara mer av politisk ryggradsreflex än egentligen ideologiskt grundat.

Det är i alla fall det intrycket man får att felet med den andra sidans förslag alltid främst är att det just är den andra sidan som föreslagit det. Hade de själva föreslagit samma sak, hade allt varit utmärkt. Och det gäller alltså båda blocken.

Just nu verkar det viktigaste inom den kommunala politiken vara att de rödgröna kommer att riva upp alla beslut som rör en planerad flygplats på Ärna. Vad man skulle vinna med ett sådant beslut är mer osäkert. Bygga bostäder är ett alternativt förslag. Men går Försvarsmakten med på det? Det är väl just för att ha flygplatsen kvar om den skulle komma att behövas som man därifrån förordar en civil flygplats där, nu när närmaste militära flygplats ligger långt bort i de norrländska tassemarkerna.

Som väljare känner man sig lite som Hamlet, och då menar jag inte att man frågar sig om man skall vara eller ej utan snarare som när han jämrar sig över tillståndet i Danmark och att just han skall vrida sakernas tillstånd rätt igen.

En reaktion på ”Svårt val

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s