Miljöpartiet (S)


Den så kallade Oppositionen har väl inte haft någon av sina vassare veckor, under den senaste tiden. Utan att döma eller utvärdera de kompromisser som kommit ut från deras förhandlingarn, så kan man knappast med bästa vilja i världen påstå att argumentationen i oppositionens presentationer varit helt igenom genomtänkt. (Det är inte utan att sketchen om Tödde och Mödde  i Tage Danielssons version dyker upp i huvudet.)

Som sagt;

Först ut var Mona Sahlin som fick det stora nöjet att köra över sin tidigare statsrådskollega Karin Jämtin vad gäller Förbifart Stockholm, och dessutom i stället för att få tala trafikpolitik, fått en debatt om huruvida regeringen kan besluta över det kommunala självstyret.
Sedan var det dags för Peter Eriksson som framträdde som miljöns förkämpe nr 1 genom att föreslå höghastighets tåg. (Kanske känner  vinterns tågresenärer att det finns viktigare saker att satsa på vad gäller tågresande.)
Och så igår var det dags för Maria Wetterstrand att framträda i Aktuellt och rädda miljön; och det genom att vaccinera det svenska folket mot den instundande ”oljeprischocken”, som kommer att drabba oss ”inom den närmaste 5-10 årsperioden”.
– Vi förbereder oss … för dom som kommer att drabbas” när oljechocken slår till.
Om hon fått framträda i gårdagens Aktuellt och i stället fått basunera ut att;  ”för miljöns skull har oppositionen beslutat om en skattehöjning om 2 kronor”, då hade jag kanske förstått att Miljöpartiet menat allvar. Men nu fick Maria Wetterstrand chavottera men samtidigt upprätthålla Miljöpartiets retorik. Men motargumenten blev ändå desamma.

Nu väntar jag bara på Lars Ohlys tur. Men kanske han, vår siste f.d. kommunist är så slipad sedan tidigare, så han överlåter andra att hoppa halvvägs från Empire State Building.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s