Skytte är ingen – han heller!

I dagens SvD utbreder sig en allsmäktig proffstyckare under rubriken Wetterstrand är ingen Kamprad på ett sätt som jag inte tror gagnar varken debatt – än mindre dialog. Följaktligen tar den beskäftige Göran Skytte till vilka grepp som helst för att förringa en politiker och därmed dennes idéer. Han skriver bland annat: ”Hade hennes (Maria Wetterstrand) liv blivit film skulle den kunna heta The Perfect Broiler.” Göran Skytte, som gärna framställer sig som religiös, verkar inte ha upptäckt att det finns, något som heter ödmjukhet.

Personligen kan jag tom tänka mig att det handlar om en idéskiss som kanske kan vara värd att prövas. Dock inte någon fullskaleform, utan mer som en prototyp. Faktum är att det finns mycket talang i de flesta företag som aldrig kan utvecklas då den mesta tiden primärt åtgår till ”förvaltning”. Innovationsgraden i svensk befintlig företagsamhet är skrämmande låg.
Av egen erfarenhet vill jag till och med påstå att mycket av Sveriges framtida tillväxt redan finns i befintliga svenska företag – som dolda värden. Det gäller bara att skapa ett klimat för innovation – men det gör man inte medelst herr Skyttes argumentationsteknik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s