Verklighetens folk

Verklighetens tepresentanter?

Föregående vecka brann det, s.m.s – i busken. Men likt en pyrande majbrasa återstår just ingenting av den s.k. Littorin-affären.  Ett antal journalister försöker bita sig fast i historien, med den stora skillnaden att nu handlar det mest om Aftonbladets vandel och en typ av friskrivning från Aftonblades t.f. ansvarige utgivare, Lena Melin. Den gångna veckans palaver har inte riktigt landat där man skulle kunna tro, med minskat förtroende för Moderaterna och Fredrik Reinfelt och därmed ökat förtroende för Mona Sahlin. Men så kommer uppgifter i DN om att utfallet av SKOP:s senaste undersökning blivit det motsatta?

Som av en händelse stötte jag samman med en representant  för ”verklighetens folk” på gatan – en man av den gamla stammen som alltsedan tidigt 50-tal alltid röstat på Socialdemokraterna. Hans politiska övertygelse ligger så djupt så att han knappt kan skilja på Uppsalas fotbollsstolthet Sirius och sossarna. Vann Sirius så blev han övertygad om att Partiet skulle gå framåt i valet. Men det var då det. När jag träffar honom idag och frågar hur han kommenterar Monas minskande förtroende, svarar han och skakar på huvudet:
– Ohly så klart!
– Ohly?
– Ja, Ohly! … gör man som Sahlin och släpper, som första statsminister, in en kommunist i regeringen … nä, då får det va´… Det blir soffan!
Och dessutom går det uttför me´ Sirius … ja,  å de också …

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s