Damernas tjuv

Visst är det lustigt att DN:s ”nyhet” uppkommit som en en ”nyhet” – detta att 25 miljöpartister, enligt artikeln, tycks känna sig mer hemma på Allianssidan.
För mig personligen känns denna nyhet som föga uppseendeväckande.

För mig personligen har jag alltid upplevt Miljöpartiet – som ett enfrågeparti med tentaklerna ute i allt, som möjligen skulle kunna betraktas som ”en miljöfråga”.
I många fall har miljön, mer och mer, kommit att kunna förknippas med diverse sakpolitiska frågeställningar, men nu, efter många år som ”panelhöna” har Miljöpartiet gjort sig attraktiv – för många. De miljörelaterade sakfrågorna har kommit att betyda så mycket för alla traditionella partier så möjligheten att få vara med och regera /läs dansa/ har kommit att bli en primär fråga för Miljöpartiet … Nu gäller det att välja.

Dans efter annans pipa

Precis som på en dansbana, där dansens eufori plötsligt övergår i livets realism och framtidens val känns påträngande – stod Miljöpartiet där inför valet.
– ”Får jag lov?”
– ???
Där stod ”han” – Socialdemokratin – och menade att behovet av att ”Du” – just ”Du”  var en förutsättning för ”vår” gemensamma framtid.
Frågorna hopade sig:
”Hur kommer fortsättningen komma att gestalta sig om jag tackar nej?”
”Har jag råd att tacka nej?”
Svaret kändes knappast givet.
Men OK då!

Men så komplicerades bilden.

Kavaljeren, Mona Sahlin, fick vika sig inför trycket av dansbanan-(s) mer radikala kretsar och tvingades släppa in ”kommunisten”. (Så betraktas Ohly i många interna S-kretsar och eftersom Miljöpartiet redan tackat ja till ”damernas”, gällde här, för henne, att hålla god min, och allra helst som ingen annonserat om  att det egentligen handlade om damernas tjuv … och rackarspel.)

Men sedan har ”dansen” fortgått, även om man hela tiden märkt att ”kavaljeren” trampar ”henne” mer och mer på tårna –  mest beroende på att orkestern (V) spelar mer eller mindre okända tongångar.

Är det då så konstigt att ”hon” till sist tröttnar på sin ursprunliga partner?
Är det så konstigt att ”hon” börjar snegla på andra kavaljerer – allra helst som orkestern snart spelar det upp till ”sista dansen”?

4 reaktioner på ”Damernas tjuv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s