Stackars Mona

Tilt?

Lyssnade igår morse till Lars Ohly i P1:s partiledarutfrågning. Hal som en ål slingrade han sig genom frågedjungeln. När det passade sökte han framhålla ”de röd-gröna”, och då det inte höll fullt ut, talade han om sig och sitt parti som det enda som förde en rättvis politik*. Stackars Mona!
(Jag har tidigare kommenterat den oheliga alliansen som blev ett faktum 2008, efter det att Mona Sahlin kungjort samarbetet med Miljöpartiet, men fick backa inför trycket från de mer radikala fackföreningspamparna.)

Och så nu – denna morgon – var det så dags för Mona att bekänna färg … ljusröd, rödgrön eller kanske rosenrasande röd? Och detta i skuggan av ytterligare en opinionsundersökning.
Ja, inte blev man klokare av denna utfrågning, men definitivt kunde man förmärka att frågorna och svaren handlade nu mest om ”socialdemokratisk politik”.  De ”röd-gröna alternativet” hade tonats ned. Det är helt uppenbart att den socialdemokratiska strategin ändrats. Nu gäller det att lansera Mona. Hur många gånger sade hon inte – ”om jag får regera”, eller ”om jag får bestämma”, eller det är mitt tydliga besked till väljarna.

Jag konstaterar att det är synd om Mona. Inte nog med att hon skall försöka härma Alliansens grepp att gå samman, som  för fyra år sedan, dessutom skall hon visa på sin trovärdighet som ledare för socialdemokraterna och inte minst skapa förtroende för sin lämplighet som statsminister. En mädchen für alles! Det kan bara sluta på ett sätt.

Stackars Mona!

*Läs även Annika Ström-Melins ledarstick i dagens DN.

P.S. Apropå ovanst. illustration.
Jag tackar för P1:s partiledarutfrågning, som mest påmint om ett flipperspel. Programledarna sköt fram en ”kula”, och sedan fick partiledaren flippa frågan – än hit, ändit – tills den till sist försvann  …i  intet.

Annonser

1 kommentar

Filed under Kultur

One response to “Stackars Mona

  1. Pingback: Det är synd om Mona! | Flanera.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s