Hon kan inte vänta

Ligger framtiden bakom oss?

Enligt P1 morgon inleder Socialdemokraterna arbetet med en ny kriskommission som ska söka efter orsakerna till det dåliga valresultatet och hur partiet ska gå vidare. I ett samtal med Lena Micko, (S), oppositionsråd i Linköping och Mattias Vepsä, förbundssekreterare, SSU, försökte programledaren Lasse Johansson att förmå de två att tänka över varför kriskommissionen från 2006 inte lyckats.

Det var inte utan intresse jag lyssnade till deras analys av valets utfall och i bästa fall några huvudlinjer för framtiden – men ack vad jag bedrog mig. Istället verkade det som valrörelsen fortsatte, men med den stora skillnaden att man hade ett valresultat nu förelåg. Om man lyssnar så var det inte, enligt dessa sanningsvittnen, några direkta fel på den tidigare krisgruppens arbete utan allt verkade istället vara Alliansregeringens fel. Man hade bl.a. ändrat på verkligheten!
Om dessa två analytiker skall representera en djupare insyn i vad som egentligen hände, kan jag inte annat än att beklaga det socialdemokratiska partiet … och stackars Mona!

Läs även Gunnar Jonsson i DN.

Annonser

En reaktion på ”Hon kan inte vänta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s