Att navigera rätt är stort …

Det försåtliga landskapet för den som inte kan ...

Efter den gångna veckans turbulens vad gäller SD:s inträde i det politiska livet, börjar nu sakta konturerna av ett nytt politiskt landskap att framträda. Jag tror att det var klokt av Fredrik Reinfeldt, som den strateg han visat sig vara, att låta valresultatet sjunka in något. Likt tennis måste man i början låta bollen studsa först, i stället för att ständigt gå på nät.

Peter Wolodarski skriver i en signerad ledare:

Det behövs både en mer nykter bild av Sverigedemokraternas idémässiga bas och ett mer kyligt förhållningssätt till partiet. Den senaste veckans panikstämning har varken gjort sikten klarare eller bidragit till att minska SD:s inflytande. De som i bekymrade ordalag talar om Sverigedemokraterna som vågmästare glömmer bort att det är Fredrik Reinfeldt – inte Jimmie Åkesson – som är vågmästare i ordets verkliga mening.

Detta påpekande att det är Fredrik Reinfeldt – och inte Jimmie Åkesson –  som kommer att styra skutan som haft grundkänning efter en formidabel felnavigation i ”grumliga vatten” skapar tillförsikt inför framtiden.

P.S. Jag har ägnat mig åt att bl.a läsa SD:s olika ”loggböcker”, och kan konstatera att dess besättning mest har snömos som ledning i sin fortsatta färd på jakten efter ytterligare förrädiska vatten

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Politik & samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s