Nymoralismen blommar

Denna morgon möttes jag av en upphetsad radioreporter som i Janne- Josephsonsk anda ville moralisera över att Moderaternas partisekreterare låtit sig bjudas på en utlandsresa med tillbehör. Det gick inte att ta miste på upprördheten. Till sin hjälp satt två ”bisittare” , trodde man, från den forna oppositionen. Tack gode gud att valrörelsen är över och att bisittarna kunde redogöra, lugnt och sakligt, för hur de såg på ”hönan”. Inga övertoner, utan båda varnade för hur det politiska livet skulle komma att se ut i framtiden, om politikernas förtroende ständigt skulle nagelfaras av en nymoralistisk journalistkår – en kår som växt ut till att bli både polis, åklagare och domare.

Både riksdagsman Gustav Fridolin (MP)  och Thomas Hartman,socialdemokratisk debattör, var väl medvetna om riskerna, men bådas inlägg vittnade samtidigt om en djupare insyn i hur ett samhälle måste fungera.

Brist på förtroende uppkommer inte genom vilka man ”umgås” med, utan hur man agerar därefter. Ribban för våra förtroendevalda  måste höjas annars kommer de snart att sitta i ett nymoralistiskt isolat.

Själv har jag arbetat med politiker från alla läger och informerat dem om den bransch jag då företrädde. (Ibland i samband med en lunch – hemska tanke!). Jag känner inte till någon av dessa som missbrukat den information som gavs i sitt arbete, utan snarare tvärtom gav dessa sammankomster vidgade vyer för både ”sändare” som ”mottagare”.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Ankdammen, Kultur, Politik & samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s