Nästa drev …

Ursäkta oss;  en ”parentes” i historien.
Någon högre position lär vi inte uppnå i vår existentiella världsbild.

Daniel och jag har idag besökt Uppsalas yttre  skärgård , d.v.s. vi har suttit på en brygga under en blek höstsol och njutit av de ständigt skiftande reflexerna i Mälarens vatten. Och druckit te.
Vi har, i vanlig ordning, talat om  ditten och datten, men primärt om mitt tidigare inlägg om media och deras påverkan på oss stackars konsumenter. Vi talade om kvalitativ journalistik, vi talade om initierade artiklar, vi talade om journalistikens snuttifiering … ja, kort sagt om att vi upplevde att ”det var bättre förr”.
Hemska tanke.
Men tänk att det vi jämför med; det har vi upplevt. Vi påstår inte att framtiden kommer att bli sämre, men vi vill kanske föra vidare viss erfarenhet om att det finns andra värden än att allting måste upplevas i realtid. Vi har upplevt en tid då man hade tid. Nu tycks allting anpassas till att människan inte har tid – i alla fall inte för några djupare reflexioner.

Och syn för sägen fick jag uppleva väl hemkommen och studerat nätet. I braskande rubriker anmäls ett krav, förmedlat av Aftonbladet – kravet att Mona Sahlin bör avgå.
Och se … där gick startskottet för nästa hetsjakt och förhoppningsvis, för AB, upplageökande  tema. Knappt har moderaternas partisekreterare kunnat konstatera att förra veckans reningsbad,  förrunnit så kommer nu nästa drev. Nu skall Mona Sahlin rannsakas. Tidningsredaktionernas löddriga mantra ljuder vidare: SÄLJ … SÄLJ!

Fortsättning följer …

Annonser

1 kommentar

Filed under Ankdammen, Politik & samhälle

One response to “Nästa drev …

  1. margareta

    Ser fram emot fortsättningen och håller hittills med. Men ”bättre förr” – ja, det kan ta sig egendomliga uttryck.
    Äldre väninna, som anser detta om det mesta, ansåg häromdagen att det är socialdemokraternas fel att dialekterna håller på att försvinna. Ibland är det lite svårt att hålla med.
    All förändring över huvud taget är deras fel.
    😉 Hälsa Danne från svägerskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s