”Östros låter som ett eko av Borg”?

Vi kan vänta.

Valanalysen inom det socialdemokratiska partiet pågår för fullt, och efter vad man kan förstå så är alla deltagare mer eller mindre sprickfärdiga med ”läckor” eller ”egna utspel som följd”. SSU-ordföranden vill att hela partistyrelsen skall ställa sina platser till förfogande. Tunga S-namn som Morgan Johansson, Ylva Johansson, Håkan Juholt har på ett eller annat sätt stämt in i kravet. och precis som S-tatsvetaren Stig-Björn Ljunggren konstaterar i  Aftonbladet , inträffar det som ingen helst önskar. Personangreppen ökar i takt med partiledningens resignerade hållning och framför allt i deras brist på närvaro.

Var är Mona Sahlin? Efter det att hon kungjorde att ” nu är det slut”, verkar det som om hon tagit en time-out – vilken i ordningen? Och var är partisekreterare Baylan? Var är Thomas Östros? Var är Thomas Bodström?
Var Urban Ahlin är – det vet vi. Han ligger lågt.

 

Som ni förstår är det inte läge att kasta sig in i denna präktiga baksmälledebatt, men jag kan i alla fall inte undanhålla mig från att konstatera att man uppfattar saker på olika sätt.
I dagens SvD kan man läsa ett Brännpunktsinlägg skrivet av  Daniel Suhonen, redaktör för SSU:s tidskrift Tvärdrag. Rubriken lyder  ”Östros låter som ett eko av Borg”.

Visst kan ekon förvandlas, men inte till den milda grad, va? Vad jag kommer ihåg från valrörelsen så utmärkte sig väl herr Östros mest för, efter att ha lyssnat till Borg, att alltid säga motsatsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s