Social demokrati

Den 5 januari kommenterade jag den nedläggning av ett antal ambassader, som en följd av ”social demokratisk” demonstrationspolitik.

Idag kommenterar  Annika Ström Melin i DN det faktum att S nu vill skjuta till 50 miljoner till ”exportfrämjande” åtgärder som ska stoppa nedläggningarna av ambassaderna i Vietnam, Malaysia, Argentina och Angola. Och detta av rent ”exportfrämjande” karaktär.
Som Annika Ström Melin frågar sig … Vad håller S på med?

Likt på en grundläggande kennelkurs rullar sig hr Juholt och hans lagkamrater så det står härligan till. Knappt har man kommit på benen så är det dags igen, lite varstans på övningsfältet. Libyen, muslimska helgdagar, pensionsöverenskommelser och nu ambassadnedläggningar … likt ilskna små terriers snurrar de hejvilt – och helt okontrollerat vad det verkar.

Av egen erfarenhet vet jag att valpar behöver hjälp på vägen och då är godis ett bra hjälpmedel.
Kanske det därför är dags för utrikesminister Carl Bildt att locka med lite av samma vara.
Medlen kan helga ändamålet.

/Axel

Annonser

En reaktion på ”Social demokrati

  1. Jag förväntar mig lite mer av en ledarskribent/journalist än att säga ”just det”! Inte så svårt att problematisera denna fråga all; hur ser kostnadsbilden ut för RK?!! Det är väl känt att effektiviseringspotentialen är omfattande, styrningen och uppföljning mt resultat och mål bristfällig och administration förödande tung och omständlig. Att sätta sparkrav är inte fel, det sker över allt i samhället och borde vara en självklarhet för alliansen och inte minst Carl Bildt. Men, sånt är inte så spännande, tycker Carl. Hellre twittra om hur himlens färg i solnedgången över Cairo ser ut. Fråga vem som helst på UD om verksamheten styr och leds proffsigt… Vidare; valet av neddragningsobjekt är helt ministerns och regeringens. Skyll inte på någon annan. Ytterligare: effektivisera ambassadverksamheten generellt; och sluta extrafinansiera den via exempelvis biståndspengar från Sida. Hur som, jag förväntar mig lite mer från DN än ett ”just det!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s