Hr Juholt – fågel eller fisk?

F.d. justitieminister Thomas Bodström har suttit och betraktat sitt gamla parti lite så där från sidan – eller lite von oben tycker en del. Eftersom jag inte läst boken (Inifrån – Makten, myglet, politiken – än mindre tänkt att göra det, så får jag vara försiktig med omdömenena, men efter vad jag läst mig till i allehanda referat i SvD, DN, Aftonbladet och Expressen, så har han bl.a.  ”stuckit hål på myter”, ”huggit folk i ryggen”, ”baktalat f.d. partikamrater”, ”avslöjat myglet”, med mera med mera.

produktionsstället

Jag förstår förtrytelsen hos de utpekade f.d. kamraterna, (får man förmoda), allra helst som det mesta av det interna maktspelet inom S framgått av en artikel i tidningen Fokus och därmed kom att besannas av Bodströms bok. Men att som huvudpersonen, hr Håkan Juholt (pk)* börja med efterslängar, typ ” … denne mediokra deckarförfattaren …” och att han (Bodström) spelat fotboll längre än han sysslat med politik …” ** imponerar inte. Han uppvisar en brist på respekt för sina meningsmotståndare och det gör primärt den vars argumentation är svag.

Jag är ledsen att säga det, men det är något i hela hr Juholts framtoning som gör att man har svårt att ta karln på allvar. Visserligen är han ny i sin roll och visst kan man skämta, även i politiken, men samtidigt måste man förhålla sig till politikens realiteter. Annars blir det lätt Kiviks marknad av det hela.

* (pk) står för pratkvarn
** SvD:s ledarsida 

P.S. Läs artikeln i tidningen Fokus – den ger en bra och genomarbetad bild av hur det ser ut inne i det (S)-tora partiet.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Ankdammen, Kultur, Politik & samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s