Likhet inför lagen?

Det finns en klassisk historia om Stockholmsjournalisten som besökte den lappländska nordmarken för första gången efter en strapatsrik resa:

– Det var väldigt vad långt det var hit!

– Ja, tet beror ju vat man kom fråm, svarade lappgubben.

Samma scen ligger nära till hands när man läser en artikel i Svenska Dagbladet.
Den berömda Rialavargen beter sig tydligen på ett sätt som förorsakat  Länsstyrelsen i Stockholms län ett visst bryderi och som öppnat för s.k. skyddsjakt.
– Vi hamnar i ett läge där vi möjligen får acceptera att vargar beter sig annorlunda här än i mindre bebyggda trakter, eller acceptera ett visst inslag av skyddsjakt i reviret, säger Hanna Dittrich Söderman vid länsstyrelsen.
Visst låter det tjusigt när man lagt ut beslutanderätten vad gäller skyddsjakt på de lokala länsstyrelserna. Besluten skall fattas nära medborgarna. Men hur i helsicke skall man kunna föra en anständig rovdjursdebatt i det här landet så länge man gett enskilda beslutsfattare på olika länsstyrelser att fatta lokala beslut.
Kan någon sunt tänkande individ tänka sig att domstolarna skulle börja tolka vår svenska brottsbalk och ta lokal hänsyn …?
– Vi hamnar i ett läge där vi möjligen får acceptera att människor beter sig annorlunda här än i mer bebyggda trakter, eller acceptera ett visst inslag av …

????

Annonser

1 kommentar

Filed under Kultur, Lärdomar och fördomar, Politik & samhälle

One response to “Likhet inför lagen?

  1. Mats Josephson

    Hurra, vi har en sinnlig varghona som drar runt i mina trakter här i Blekinge/Skåne. Må hon få leva tills hon hittar en vän att bilda familj med. Jag tror att skånska hundägare vet att man skall hålla hunden kopplad, vilket man tydligen inte visste i Riala…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s