Dags att kasta in handduken?

Maktbolaget Convers Group, som ägs av den ryske oligarken Vladimir Antonov  har via sin talesman i Skandinavien, Lars Carlström låtit införa en artikel  på Brännpunkt i dagens SvD.

Artikeln börjar med en rallarsving i ingressen: Olofsson blottar sin kompetens, och i den andan pågår artikeln.
Vidare, genom att hänvisa till diffusa referenser som ” via våra kontakter med regeringskansliet” eller ”Lars Holmquist, CLEPA, berättar att han via sina kontakter inom EIB”, söker han insinuera om att den svenska regeringen jobbar aktivt för att få SAAB att gå i konkurs.
Regeringen har en agenda i Saab-frågan och den är nedläggning. När Saab vägrar att dö finns ingen plan två. Regeringen står med byxorna nere och hoppas att problemet ska försvinna av sig självt.

Det är en djärv konspirationsteori.
Men föga trovärdig.

Jag förstår att om ett bolag som varit nere för räkning sedan februari 2009, om inte tidigare, nu börjat ta till det grova artilleriet, men frågan är om man inte skär pipor i vasssen, genom att försöka misstänkliggöra den svenska regeringen genom att vädja till något välvilligt inställt oppositionsparti att  göra ”en anmälan till konstitutionsutskottet för att bringa klarhet i de märkliga turerna kring Saab? (Och se – en har tydligen redan nappat!)

Men sedan kommer kanske den märkligaste ”svingen”.
Lars Carlström skriver: Och vem gör en anmälan till Europakommissionen om diskriminering, för att utreda på vilka grunder Sverige utestänger investerare med rysk härkomst?

Tala att om ha insett att man kommit till vägs ände!

5 aug.
Nu har även en statssekreterare på näringsdepartementet vidimerat i SvD det som kändes alldeles uppenbart i tisdags med anledning av herr Carlströms Brännpunktsartikel. Nu inväntar jag bara med spänning på anmälan för diskriminering av enstaka ryssar.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Politik & samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s