God dag, yxskaft!

Flanera.se har uppmärksammats av Henrik Arnstad, författaren till den artikel jag under rubriken Om partiskhet diskuterade för ett par veckor sedan. I en kommentar skriver han att han inte vet sig ha använt ordet ”partisk” i artikeln och undervisar mig om att rubriker på tidningar ofta sätts av andra än skribenten – ”kan vara bra för dig att veta till nästa gång”. Tack för den informationen, den har jag känt till från journalistiskt arbete snart sagt lika länge som Arnstad har levat, men det som är intressant med hans kommentar är att han efter att ha bedyrat att han inte använt ordet ”partisk” helt förbigår det faktum att han två gånger använder ordet ”beställningsarbete”, och att det i det begreppet ligger minst lika mycket av negativa värderingar som någonsin i partiskhet. Rubriksättaren var alltså inte helt fel ute; rubriken speglade artikelinnehållets anda.

Mitt syfte med inlägget var inte att försöka rentvå pappa Sommerlath – jag har inga illusioner om några snövita motiv bakom arifieringen av det företag han tog över, även om det är uppenbart att han skötte det något snyggare än de flesta i samma situation – men nog verkar det som om syftet med den ivrige republikanen Arnstads artikel var att förhindra en sådan rentvagning för att möjliggöra att i sin tur något litet skit också skulle stänka på såväl Silvia som kungen. För vad menar han annars med den besynnerliga meningen ”Varför dessa ständiga försök att förminska och försvara kungens och drottningens nazistiska ursprung?”

Så vi har väl att se fram emot en ny drapa, där kungens anförvanter också utpekas som nazister.

Det är helt i sin ordning att kämpa för republik, men insinuationer av detta slag med någon sorts guilt by association-argumentation hör väl inte hemma inom den sortens journalistik som vill bli tagen på allvar?

DvS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s