Animal Farm 2:0

En legendarisk fackpamp på 70-talet, Hasse Eriksson, gjorde sig odödlig, inte bara genom att semestra i det förkättrade Francos Spanien, utan även för ett och annat uttalande. Bilden från den tiden – nyåret 1975-76 – har kommit att stå som symbol för fackföreningsvärlden, men även hans uttalande efter att Transports styrelse festat om på en Stockholmskrog har blivit legendarisk.
”Bra grabbar skall ha bra mat!”

Nu, 35 år senare, har pamparna blivit något mer sofistikerade. Och dessutom kan de gömma sig i ett kollektiv, men ändå; det tycks handla om samma andas barn.
Sveriges Radios lokala kanaler har följt upp ett avtal som slöts mellan  Sveriges Kommuner och Landsting och kommunerna och som garanterar kommunpolitiker pension tills det att de fyller 65 år. Enligt uppgift i Ekot  fick fler än 450 kommun- och landstingspolitiker dela på mer än 42 miljoner kronor under första halvåret i år.

Det är inte utan att den s.k. arbetslinjen får en anna relief om man samtidigt citerar ur George Orwells Animal Farm: ”All animals are created equal,but some animals are more equal than others.”

Media: SvD, DN, SR

Annonser

En reaktion på ”Animal Farm 2:0

  1. Det är bara att konstatera, man har valt fel bana. Kommunpolitiker i några år för att sedan frivilligt sluta runt 50 år och därefter med 25000 i månaden till pensionsåldern. Helt fantastiskt att utan krav över huvud taget bara inkassera en normallön utan att göra ett skapandes dugg för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s