Då den nakna sanningen uppträder i lögnens kläder

Sanningen har många ansikten sägs det.
Ett ”talande” exempel på detta kan man finna om man lyssnar till den BBC-intervju som SvD förmedlar.
En väloljad ”independant trader” framträder i BBC och talar ut om världsekonomin. Genom ett cyniskt resonemang talar han om att ”traders” runt om i världen bryr sig inte ett dugg om att världen håller på att träda in i ett ett skede av recession … deras, och min uppgift är money-making.
Faktum är att han känns trovärdig; speciellt då han uttrycker att det är inte världens politiker som styr våra samhällen – det gör Goldman Sachs – och de bryr sig inte om alla räddningspaket.
Se där en sanning.

Läser man så vidare i SvD så hittar man en fortsättning förmedlad av engelska The Telegraph. Det handlar inte om en trader – det är en ”teaterapa” som ”pratar mycket” och söker uppmärksamhet – ”Mr Rastani was a little more forthcoming.”They approached me,” he told The Telegraph. ”I’m an attention seeker. That is the main reason I speak. That is the reason I agreed to go on the BBC. Trading is a like a hobby. It is not a business. I am a talker. I talk a lot. I love the whole idea of public speaking.”
Så fick så ”sanningen ytterligare att ansikte.

Men det som man kanske mest undrar över är i all fridens dagar låter BBC en sådan charlatan – men kanske även sanningssägare – komma till tals?

Eller kanske finns det ytterligare en sanning – ”out there?”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s