Energifattig minister?

Tänk att våra politiker inte kan komma överens om kanske den viktigaste frågan de är satta att sköta – Energin!
Regeringen och socialdemokraterna tycks i princip vara eniga om att vi skall ha kärnkraften kvar. Av regeringspartierna framstår FP som de största påskyndarna av en utbyggnad av kärnkraften, om det så handlar om en uppgradering eller faktisk utökning av antalet reaktorer. De vill, som de säger,” utveckla, inte avveckla, den svenska kärnkraften”. Moderaterna vill behålla kärnkraften och Maud Olofsson har styrt om centern så att den numer sitter i samma båt – Alliansens. 

I den motsatta båten sitter så Socialdemokraterna och kajkar. Än hit än dit  – ”men med förnuft”, som de sa redan för dryga 30 år sedan. Deras politik var då att kärnkraftverken skulle få tjäna ut sin livslängd, 25 år. Huruvida det är förnuft eller något annat som styr låter jag vara osagt, men det verkar som ”förnuftet” får råda i ytterligare 25 år. Samtidigt skall då kärnkraften fasas ut och  annan ”bättre energi” skall ersätta.
Så har vi då Miljöpartiet som satt ner foten och vill avveckla genast. Man vill att hälften av kärnkraften kan effektiviseras bort genom avveckling av elvärme och effektivisering av annan elanvändning. (Vem som skall betala kalaset återstår att se och … villaägarna som för 30 år sedan fortfarande uppmuntrades att skaffa eluppvärmning?)

Mot denna bakgrund skall nu näringsminister Maud Olofsson sätta sig och tala med kärnkraftägarna, som så lämpligt börjat reparera sina aggregat inför kommande vinter. ” Dom lovade ju efter förra vintern …” – något i den stilen sade Maud Olofsson På Ekot i morse. Och som grädde på moset har hon fått sig till livs att ”hennes bolag” – Vattenfall – är i luven på basindustrin.

Maud och i alla övriga – nu krävs det faktiskt verkliga KRAFT-tag!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Politik & samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s