Är sunt förnuft tillåtet?

Ganna

Axels intensiva skrivande lämnar mig ingen ro. Dels måste jag emellanåt skriva ner till Frankrike och påtala att han inte har skrivit det han trott att han har skrivit, dels skulle ju folk kunna tro att det bara är Axel som skriver här på flanera.se.

Men det mesta har sagts förut, och att tjata om dumt fôlk känns litegrann som att slå in vidöppna dörrar.

Men man kan inte annat än att tycka att det är skönt att sunt förnuft, om än importerat från Europadomstolen, smyger sig in i vårt land. Visst är det bra att det finns regler, så att inte all världens vitryska hjärtsjuka, dementa och halvblinda 92-åringar skulle välla in över våra gränser, men det kan väl ändå inte vara fel att använda sunt förnuft?

Samtidigt säger nu också Reinfeldt att det blir för dyrt att ta sådana hänsyn och att något annat i så fall i stället måste offras. Fan tro’t, men är det så, så får vi väl offra lite sänkt restaurangmoms för att få råd.

Det är helt enkelt så att om vi skall uppfattas – och kanske viktigare, uppfatta oss själva – som ett anständigt land, så måste vi handla på ett sätt som vi inte behöver skämmas för. Det ekonomiska argumentet faller då platt till marken. Det är det som är att uppföra sig anständigt. Att låta ekonomiska skäl väga tyngre än humanitära, det är inte anständigt. Det är inte konstigare än så.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Medier, Politik & samhälle

3 responses to “Är sunt förnuft tillåtet?

  1. Monica

    Varför hackar du på Reinfeldt i denna fråga? Vilka var de som skrev under lagen? Men man kanske inte får hacka på sossarna i sådana här hjärtlös frågor. Ändå var Juholt vara ett hårsmån att lyckas med riktigare medborgare och andra klassens medborgare. Men det kanske inte ska nämnas eftersom han representerar de som har ”hjärta” i sådana här frågor – eller?

  2. Visst ! Fattar inte varför greker är så arga och depremerade nu i den ekonomiska krisen. Livet handlar ju inte om pengar, trots allt när allt faller på plats. Reinfeldt borde flytta till Grekland, ett land där pengar verkar vara viktigt i politiken.

  3. Daniel von Sydow

    Jag svara Monica på hennes fråga varför jag ”hackar på Reinfeldt i denna fråga”. Anledningen till det är att han är statsminister och har uttalat sig (se länken till Aftonbladet) i just den riktning jag kritiserar. Att sedan sossarna inte är ett dugg bättre hjälper inte. Och sossarna har jag skrivit om så mycket tidigare, mycket sällan i positiva ordalag, så jag tycker att jag i detta fall kan och bör kritisera dem som är ansvariga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s