Behöver vi mer dumhet?

Jag vet att jag borde ha gjort bättre research, som efterforskningar numera kallas, men ibland måste man fara i väg och bli lätt apoplektisk.

Den senare tiden har jag irriterat mig på tv-reklam alldeles ovanligt mycket. Jag tycker att mänskligheten är tämligen korkad som den är och behöver inte hjälp att bli dummare. Det kan också bero på att jag den senaste tiden sovit allt sämre och till följd av det blivit mer än vanligt grinig. Dessa faktorer i samverkan har i vilket fall åstadkommit en överkänslighet mot fördummande reklam. All reklam är fördummande, men somlig reklam är dummare än annan. Det är till exempel osedvanligt fånigt att ta en kvinna i 20-årsåldern av fagert utseende och låta henne kleta på någon salva och låta speakerrösten meddela tittarna att se hur fin och jämn i hyn hon blir med den nya formulan av etc. Om man tog en dam i skrynkligare ålder, såg 70+, och gjorde samma behandling på henne och hon blev lika slät och uttryckslös i hyn som den tidigare nämnda 20-åringen, då vore det intressant. Då finge man klart för sig att smörjan fungerade, men då borde man också ges tillfälle att fundera över om man vill gå genom livet, ofårad och jämn som en barnrumpa i ansiktet. Är inte ”de där små ålderslinjerna” som de vojar sig över i reklamen i själva verket just det som gör ett ansikte intressant?

Jag kunde fortsätta, men vet att hålla igen. För det finns annan dumhet. Dumhetspriset denna vecka måste gå till Moderaternas historieförfalskningskampanj. Men det skriver väl alla andra om så det behöver inte jag göra det. Bara ett par reflektioner. Varför går man ut med denna rappakalja om Moderaterna som förkämpe för allmän rösträtt när man rimligtvis måste veta att det var tvärtom, att föregångaren Allmänna valmansförbundet skapades just för att hejda kampen för allmän rösträtt? Eller visste man inte det? Båda alternativen är lika förödande för partiets trovärdighet. Och varför göra en sådan här tabbe just när de har draghjälp av sossarnas bekymmer, med därav följande rekordlågt förtroende? Tajmingen är inte optimal, om man säger så.

Som sagt, vi behöver ingen hjälp att bli ännu dummare.

Annonser

1 kommentar

Filed under Politik & samhälle

One response to “Behöver vi mer dumhet?

  1. torbason

    Vips dök det gamla högerspöket upp igen. Trodde dock inte att Moderaterna själva skulle lätta på korken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s