Åter flanerar vi

Efter en längre period av haltande regelbundenhet har nu flanerandet börjat ta fart igen. Har det inte varit Axels artros med ty efterföljande reservdelsinsättande, mina eller hans resor till olika ställen så har mina olika frilansuppdrag satt hämsko på vårt promenerande. Gårdagen ser vi som en nystart. Visserligen gick vi inte så mycket, vi åkte mest bil, till Sigtuna, men en del hann vi med på vägen, i Pilsbo, beundrande utsikten mot Skoklosters slott, och i den gamla huvudstaden Sigtuna, där vi under samtal om högt och lågt hann med att se stora delar av strandpromenaden och besåg de flesta av kyrkoruinerna. Allt under ord, ord, ord. Fråga mig inte om vad, för det mesta som vi pratade om har jag glömt och annat skall nog inte spridas vidare.

Vi insåg att vi nu kommit till den del av året då en stor del av promenerandet får ske i bristfälligt ljus, en insikt som försenats på grund av frånvaron av vinter i övrigt.

Men denna nystart innebär att vi för en gångs skull har gjort något tidigare under veckan när det på fredag eftermiddag blir dags för den sedvanliga veckoavslutningen på konditori Fågelsången.

Och där är nu sent omsider uteserveringens tid förbi för i år. Det är som livet självt, skulle man kunna säga om man haft läggning åt det privatfilosofiska.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Kultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s