När ord och handling blir ett

En Brännpunktsartikel i SvD förde idag mig vidare till Kent Persson (M) som skriver på sin kommenterande blogg om Sverigedemokraternas och deras nyvunna politiska profil. Han söker i densamma skapa en klar rågång gentemot Sverigedemokraterna och deras idéer  i ordalag som verkar övertygande. Det är i ock för sig hedervärt och förhoppningsvis gör han sig samtidigt till tolk för flertalet partikamrater. Men som en av kommentatorerna i bloggen så påpassligt påminner om, så var det ju faktiskt inte alltför länge sedan samma typ av fasad som rämnade  i ett reportage från moderata valstugor. Ett exempel på där ord och handling inte är ett.
Jag ifrågasätter naturligtvis inte Kent Persson ärliga uppsåt, men antagligen kommer hans bombastiska skrivning – det  ”handlar det om att alla människor är lika mycket värda. Det är en värdering jag aldrig kan kompromissa om. Någonsin.” – att komma till korta när han så möter den krassa verkligheten. Tyvärr!

En utomordentlig kontrast möttes jag av denna morgon då läkaren Claes Hultling i Tankar för dagen, berättade om just människors lika värde. Lyssna gärna på detta inlägg och man blir då pinsamt medveten om att ord är ord och handling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s