När Atlantis trycker på knappen …

Själv har jag kommit in i något sorts eldorado där Hypnos tycks härska enväldigt. Klockan 10 somnar jag till Kvällsekot och vaknar 8 timmar senare till Morgonekot.  Och av nyhetsflödet att döma så tycks i alla fall det behärskas av samma gud, eftersom skillnaden på s.k. insomnigs-som uppvakningsnyheter är hårfin. Kanske det är just detta faktum att ingenting händer, som är värt att hetsa upp sig av, som gör att jag sover så förbenat bra.
Det enda nytillskottet i P1-morgon som kunde vara värt att hetsa upp sig inför skulle i så fall vara ett inslag om boken, Knapptryckarkompaniet, skriven av  f.d. riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson. Nu är det inte hennes beskrivning av att ”Vi ledamöter fungerar mest som statister, som något vackert att visa upp när demokratin behöver ett ansikte”, som upprör mig något, utan mer mediernas sätt att behandla den s.k. ”nyhet”. 

För det första verkar A-M Pålsson vaknat ur sin demokratidröm då hon konstaterar att riksdagsmän endast är att betrakta som knapptryckande transportkompani.
Det är väl ingen nyhet! Vi lever ju i en representativ demokrati och där partipolitiken är allena saliggörande. Och de som kandiderar för ett visst parti förväntas därför just vara representanter för sitt parti … på gott och ont!

För det andra, förutom det faktum att Anne-Marie Pålsson levt i samma sorts eldorado som jag, men med den skillnaden att den som härskat i hennes, var Fredrik Reinfeldt, så reagerar jag mot viss journalistiskt beteende. Eftersom nyheten om det knapptryckande transportkompaniet inte är någon stor nyhet, så måste medierna blåsa upp något som är mer säljande. I både SvD och DN gör man stor sak av att framställa statsminister Fredrik Reinfeldt som någon typ av diktator – sådant säljer – men efter att dessförinnan ha lyssnat till P1-morgon, där  Anne Marie Pålsson framhåller att hennes kritik ”inte bara gäller moderaterna, utan det är likadant i samtliga partier”, så kan man undra följande:

Har Anne-Marie Pålsson fått kalla fötter ik sin kritik av Fredrik Reinfeldt?
eller,
Är det, som sagt, medias behov att koka soppa på en spik ?
eller,
Kan det möjligen vara bokförlaget Atlantis sätt att marknadsföra en dussinbok i ämnet?
Och medierna hänger på!

Annonser

En reaktion på ”När Atlantis trycker på knappen …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s