En modest förhoppning

Får man besvära om ett gott nytt år?

Ja, vi är ju inte riktigt där än, men jag tänkte att det kunde vara lika bra att vara ute i god tid, en dygd jag inte så ofta kan leva upp till. Man kan bygga på önskningen om ett gott nytt år med den om att det åtminstone måtte bli bättre än det snart gångna. På det rent personliga planet har det väl varit rätt bra, men man blir inte så full av tillförsikt, precis, om man ser sig omkring i världen.

En annan from förhoppning,  inom den närmaste tidshorisonten, är att det inte skall finnas så mycket folk ute som tycker att raketer och smällare gör livet glatt. Vi skall i kväll vandra genom staden till goda vänner i Eriksberg och jag vet inte hur hunden reagerar på sådant oljud på nära håll. Hittills har hon varit tämligen oberörd, när vi varit ute på kvällspromenader tidigare nyår. Men man kan ju inte utgå från att hon skall vara lika cool som sin föregångare, som en gång på sista april fick en smällare kastad mellan benen. Han bara tittade ner när det small och vandrade oberörd vidare, till stor besvikelse för de smågrabbar som kastade smällaren och skyndsamt sprang därifrån.

Kvällen kan innehålla nog så mycket dramatik ändå, eftersom den familj vi skall gästa har en mycket revirmedveten lagottotik, som i synnerhet är skeptisk till andra tikar. Tanken är att vi  i görligaste mån skall hålla dem åtskilda, men sådant vet man ju aldrig hur det går med. Det kan bli en del skällande från olika håll i huset. Men det kan gå.

Gott nytt år!

Annonser

1 kommentar

Filed under Kultur

One response to “En modest förhoppning

  1. Nils af Geijerstam

    Båda flanörerna önskas ett gott nytt år med många diskussionämnen och några träto dito.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s