I nyhetsskugga

Svenska nyhetsmedier är i dag – och säkert också i morgon och i övermorgon – fyllda av det inte helt oväntade budskapet att en ny kunglighet har fötts. Jag tänker inte göra det lätt för mig genom att raljera över detta utan nöjer mig med att säga om den lyckade nedkomsten  att det var roligt – för dem. För resten av mänskligheten kan det tyckas att massmedierna har tappat lite i proportionerna, när traditionellt stora nyheter som oroligheter i Mellanöstern och inrikespolitiska händelser  av vikt helt kommer i skymundan i nyhetssändningar och på  kvällstidningarnas webbsidor.

Socialdemokraternas nya skuggkabinett kommer till exempel mycket långt ned på Aftonbladets startsida, efter spekulationer om vad den lilla prinsessan kommer att heta och nyheten  att prins Daniels bil påkördes när den stod parkerad utanför Karolinska. Och själv måste jag erkänna att jag inte ens orkat ta reda på hur Löfvens styrkor är ordnade.

Riktigt roligt blev det när vi åkte till en åtminstone tidigare Rörelsen närstående affärskedja och där i dörren möttes av stora anslag där Sverige gratulerades till att en ny tronarvinge har fötts. Tidigare var det bara Dressmann som uttryckte sig på det viset. Men nu har kooperationen tydligen tagit över konceptet. Oc h det var inte ens i samband med rabatterat pris på prinsesstårta!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Ankdammen, Medier, Politik & samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s