Tålöse Smith

”… men snabbast i stan!”

Det finns alltid något att förfasa sig över. Är det inte nyheter som ”vargen kommer” eller ibland på temat ”har du slutat slå din hustru”, som fyller våra vanligaste medier, så får vi ibland smaka på andra mer eller mindre hemliga avslöjanden. Och kan nyheten rubriceras som kommande ur ”säker” källa, eller ännu bättre från ett ”hemlig material”, då bör succén vara given. Men så visar det sig att varken vargen eller den misshandlade hustrun är av den digniteten att det varit påkallat med det ohämmade pådraget som den första nyheten givits. (SvT)&(SR)

Jag vill inte dra några direkta paralleller till Ekots avslöjanden från tisdagen om svensk vapenexport, eftersom jag liksom många andra inte har hela bilden klar för sig, men nog känns det som om AVSLÖJANDET mer och mer börjar likna ett reportage om hur det egentligen går till i den stora otäcka världen.
Först förfasade man sig från V- och MP-håll och anmälde försvarsministern till alla instanser där man kunde ”döma”. Sedan kom Fp och talade om att de minsann ifrågasatt allt som kunde tänkas vara fasansfullt. Och så nu, idag, har vi fått veta att alla haft sina fingrar i syltburken. Alla partier hade fått information om det fasansfulla i att exportera, inte bara vapen utan till och med en vapenfabrik, men eftersom den var hemlig så kunde den inte läckas vidare.

När jag fått allt detta mig till livs i varenda nyhetssändning sedan tisdagens avslöjande, börjar jag nästan undra över hur politiker, tjänstemän    och många andra berörda arbetar. Det påminner lite om historien om – Tålöse Smith. Vildawesternhjälten  som drog snabbast i stan!

Kanske man bör vila lite på hanen ibland!

(Men fasansfulla tanke – man kanske inte syns eller hörs tillräckligt då .)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Ankdammen, Medier, Politik & samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s