En föränderlig värld

Livet är alltings käraste ägodel. Men allting dör. Av nödvändighet. Allting måste dö för att livet skulle kunna fortgå. Evigheten är religionens valfläsk, som vänder sig till individen. Trohet mot ”vår” religion ger dig evigt liv – följ oss, ropade därför prästerna, imamerna och kardinalerna. Detta handlade om den tid då religion var lika med outforskad vetenskap. Men vetenskapen skenar och människans livsvillkor har successivt hamnat i vetenskapens händer. Då predikade kyrkan om att äktenskapet var inrättat för mänsklighetens fortbestånd.

Men se; nu har vi kommit in i ett nytt skede. Ett skede då livets ”naturliga” betingelser börjat ifrågasättas.

För många år sedan kunde vi läsa om hur en kvinnas ägg kunde stimuleras genom hormonbehandling. Det började med att en uppsalaprofessor, Carl Gemzell, var mannen som blev världsberömd för att möjliggöra att infertila kvinnor plötsligt kunde sätta både 2, 3 eller t.o.m. fem barn till världen.

Nästa steg var att ge möjlighet till artificiell insemination. En impotent man kunde möjliggöra en het önskan att tillsammans med sin partner få föda ett ”eget” barn. En vetenskaplig insikt som även möjliggjorde för kvinnliga homosexuella att skaffa barn. Att jämlikhet skulle råda kom naturligtvis som ett brev på posten. Homosexuella mäns behov att fostra gemensamma barn var därför nästa steg.
Gott och väl; men nu har vi kommit till ett stadium där både mannen och kvinnans insats verkar vara av ringa betydelse.

Surrogatmamman är ett faktum.

Vetenskapen har möjliggjort att en mans spermie och en kvinnas ägg kan inplanteras i en livmoder … visst är det fantastiskt! Men nu kommer baksidan av myntet.

Det är inte gratis.

Jorden är full av utfattiga kvinnor som har sin livmoder som enda ägodel – en livmoder. Föremålet för jordens äldsta yrke kanske kommer  att transfereras till något helt annorlunda.

Allt detta är ett faktum.

Och nu skall det utredas!

3 reaktioner på ”En föränderlig värld

  1. För ”jordens äldsta yrke” har nog livmodern varit mest till besvär skulle jag tro! Där kunde yrkesutövaren bli gravid – en oönskad biverkan i sammanhanget. När fertliteten kan kontrolleras, med lättanvända graviditetsskydd och tillgång till säkra aborter, kan kvinnan rimligen bortse från den typen av arbetsolyckor och tryggare hyra ut sin kropp med fittan som genialt genitalt kapital! Riskkapitalisterna kan slänga sig i väggen! Det här har hållit i miljoner år! Och nu är som Axel påpekar, också livmodern på gång som kapitalvara. Men surrogat! Nedsättande! Tycker Gisela H.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s