Ny kris i befolkningsfrågan

Som jag kommenterat tidigare, i ett tidigare inlägg,  så beslöt socialutskottet i förra veckan att uppdra åt regeringen att ”förutsättningslöst” utreda frågan om surrogatmödraskap. En idog läsare av denna blogg kommenterade därvid min kria och myntade därvid ett mycket säljande uttryck, som gav mig vidare associationer. Uttrycket föddes då hon, min kommentator, skärskådade kvinnans kön som det mest centrala för, vad hon vill kalla – jag citerar: ett genialt genitalt kapital! – och med tillägget ”riskkapitalisterna kan slänga sig i väggen! Det här har hållit i miljoner år!
Jag skulle inte kunnat uttrycka det bättre – men gav samtidigt upphov för mig att formulera direktiven till den kommande utredningen.
(Man kan ju samtidigt undra varför denna utredning; eller som Hanne Kjöller skriver i en signerad kommentar – annars i utredningssammanhang är det brukligt att man inte uppdrar åt någon att undersöka något som man från början vet är politiskt eller etiskt omöjligt att genomföra.)

Men eftersom beställningen nu är gjord  ville jag att utredningen inte bara utreder det politiskt eller etiskt omöjliga, utan går ett steg vidare och blickar in i framtiden.

Jag vill att utredaren föreslår möjligheter för att möjliggöra fortplantningen till att bli en ren statsangelägenhet. Livet är ingen privat rättighet. Människan ligger samhället till last och skall därför underställas statlig kontroll. Endast ekonomiskt självbärande individer måste vara samhällets vision.
Sålunda skall utredaren genomlysa möjligheten att inrätta en statlig myndighet, vars huvuduppgift skall vara att certifiera och kvalitétskontrollera  tre områden: Spermiebanker, ägganstalter och äggkläckningscentraler. Alla med human förtecken.
Ett centralt område bör dessutom vara ”livet efter konceptionen”, som bör ges en speciell granskning. Utredaren bör därvid lägga stor vikt vid lämpligheten av privata utförare av barnuppfostran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s