Strutsens ordförråd

Jag vet; jag skjuter från höften – men efter vad jag hör-(t), så har herr Reinfeldt uttryckt sig på ett orakelöst sätt. Han säger:
Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet.
Inte vet jag vad han egentligen menade, men uttalandet räcker för att ”höger-vänsterskalan” skall gå igång. Och likt det nya testamentets exegetik , söker nu nya profeter uttala sig om vad som är sanning vad gäller begreppet – ”MASS-arbetslösheten”.
Herr Löfven tycker si och  herr Åkesson tycker så.
Här gäller det att döma – svart eller vitt.

Utan att äga några större insikter i själva problematiken undrar jag om hur man skall uttrycka sig i en fråga som gäller för ett strukturellt problem.
Är det ordet ”etnisk” som stör, eller är det, det faktum att det är ”människor som inte har samma bakgrund som … (outtalat ord) … ” som utgör ett minerat fokusområde i politiken.
I stället för att bjäbba – är det inte något som måste penetreras och definieras på ett genomtänkt sätt,  innan SD et consortes  äger frågan.
Risken finns att ”när man slåss om bytet så kommer gamarna”.

En reaktion på ”Strutsens ordförråd

  1. Det är inte bara så att risken finns att gamarna kommer. Det är gamarna som kommenterar. Det är ännu ett exempel på det ynkliga i partipolitik att slå ned på något hos motståndaren som kan, med ond vilja, tolkas i den ena eller andra riktningen. De vet att den de angriper inte menade så men kan indignerat låtsas att den angripne menat det man vet att han/hon inte menade. Man tror sig därigenom vinna enkla poäng hos enkla själar, och gör förmodligen också det. Men en ynkedom är det. Och den ena sidan är lika ynklig som den andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s