Eftermatchen fortsätter

Bara män!

Som sagt hustruns nymornade intresse för fotboll bara tilltar.

Och till helgen blir det ännu mer fotboll, eller som hustrun uttrycker det – ”EM i tröjdragning”.
– Inte bara det att man hindrar motståndaren från att spela fotboll utan nu handlar hennes reflektioner även om tröjavdragning – (ett ord som för övrigt inte finns med i datorns stavningsprogram).
– Att varnas för att man drar av sig tröjan självmant verkar larvigt, men att inte bli varnad när man försöker dra av motståndarens tröja, antagligen mot hans vilja, är däremot urbota dumt, tycker hustrun.
– Och dessutom drar ju de flesta av sig sina tröjor efter matchen … det tycker jag dessutom känns äckligt, tillägger hon.
Orsaken till hennes ampra reaktioner är sedan, en något mer mörkhyad man än italienare i gemen, gjort sig skyldig till något som renderande honom ”un carton jeaune”. I upphetsningen av att gjort en riktig så kallad strut, slet han av sig sin tröja. Jag vet inte om det finns någon direkt förklaring, men målgörarens egen förklaring, enligt Svenska Dagbladet, var att han ville visa sin kropp och göra motståndarna avundsjuka.

Min vandringskamrat Daniel sitter hemma och vårdar sin själ och gör ungefär samma reflektioner:

”Hustrun din har alldeles rätt” skriver Daniel i en av våra många mailkontakter , och fortsätter: ”Den där skjortavdragningsvarningen är fånig, jag minns en amerikansk landslagstjej som gjorde samma sak när hon gjort mål i ett VM. Men hon hade kläder under, vilket är fusk. Men vad driver en människa att slita av sig tröjan?”

Ja, det är just det som är den stora frågan.
Jag kan inte påminna mig att Ulf ”Hajen” Hannertz slet av sig skjortan när han, trots slamkrypare och allt, kammade hem 10.000 kronor i TV:ns barndom. Än mindre försökte Stenmark kränga av sig någon del av sin beklädnad, men det var ju oftast för kallt,  eller Björn Borg …
Nej, att slita av sig sin tröja, det verkar vara ett fenomen som begränsar sig till fotbollens märkliga värld. Och förhoppningsvis stannar det vid att skapa avund för den övre kroppshalvan. För som alla vet finns det en större avund om man drar av sig byxorna.
Men då blir det väl rött kort direkt!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Kultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s