Nu är det i alla fall slut

Jag vet att Axel sitter och funderar på en text om fotbollstrams, men eftersom mitt skrivande inte besväras av något föregående tankearbete  så sticker jag emellan med några rader om fotbolls-EM. Axel skrev i ett mejl att det är f-n att vi alltid håller på fel lag. Och i dag höll vi på fel lag – och av fel orsak. Jag höll på Italien eftersom deras spel var roligare än vad man hittills sett av Spaniens. Men det var ju alldeles fel tänkt, eftersom det i dag var Spaniens spel som var roligt och Italiens långbollar mot Balotelli och hans anfallskumpan var alldeles för primitivt. Dessutom gick ju passningarna oftast inte heller fram till rätt adressat.

Jag är alldeles för okunnig för att avge någon analys, och detta är inte heller rätt forum, men Spanien var helt enkelt det bästa laget. Så det är bara att buga och tacka för föreställningen.

När det sedan gäller föreställning, så blir jag tokig på allt för- och eftersnack. Är det för att kunna göra fler reklampauser under blarrandet som alla dessa timmar av sändning före och efter match sänds ut till tittarna? De håller på fortfarande, när detta skrivs, men det finns bättre saker att se på, repriser av Foyle’s war, till exempel. Gudskelov står det i tablåerna när matchen börjar, så man inte luras att sätta på tv:n när försnacket börjar. Till och med en favorit som Henke Larsson kan man ledsna på i de här maratonsändningarna. Men det var någon, vars röst jag kände igen men inte kunde placera, som sade något klokt i samband med prisutdelningen. Han sade att måldomarna inte borde få något pris, för de har inte förtjänt något. De har inget ansvar och tar heller inget. I finalen skulle de ha kunnat ingripa och påpeka straffar och annat som huvuddomaren missade, men alla som såg på matchen från annan plats än där domaren fanns – och i synnerhet måldomarna – kunde utan problem se allsköns skit inom straffområdet. I den här matchen var det inte så många tröjdragningar, men i andra matcher måste helt enkelt måldomarna ha sett flagranta fall av detta spelförstörande otyg, utan att ingripa. Så nej, någon medalj var måldomarna inte värda.

Men det är, som den store svenske tänkaren Karlsson på taket sa, en världslig sak. Eller som den italienske coachen sa inför hotet att spelskandalerna i Italien kunde göra att man tvingades ställa in lagets deltagande i EM: Det är okej, det är ju bara fotboll!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Ankdammen, Kultur, Medier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s