Makten och evigheten

Namnet Carl B Hamilton ger mig associationer till en greve (tobak), Jan Guilliou (böcker) och till amerikanska presidenter (initialer) – en salig röra med andra ord. Associationen ligger inte långt borta när jag läser ett debattinlägg på Expressens  debattsida från samme Carl B Hamilton där han propagerar för  att man bör sammanfoga de fyra allianspartierna till ett parti inför valet 2018. Han menar att ”den potentiella vinsten är enorm. Ett stort alliansparti skulle efter 2018 dominera svensk politik för överskådlig tid och bli utgångspunkten för all inrikespolitik.”

Det är naturligt att tankegodset blir mer eller mindre lättviktigt så här under högsommaren, men den ovan citerade meningen fick i alla fall mig att hoppa till.
C B Hamilton hoppas på en skapelse som skulle dominera svensk politik för överskådlig tid och bli utgångspunkten för all inrikespolitik.

I tider då alla talar om det demokratiska underskottet, så framträder denne liberale strateg och vill skapa ett betonghäckarnas paradis – för överskådlig tid – samtidigt som han pekar, med ett varnade finger,  på Socialdemokraternas historiska dominans, som ett varnade exempel.

En borgerlig debattörer,  SvD:s J P Anders Linder, ifrågasätter Carl B Hamiltons ”grummel”.

Detta ger ändå hopp om att Carl B Hamilton kan få återgå till sin semester  för överskådlig tid  och att hans kria läggs till handlingarna för evig tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s