Arbete i parti – och minut

Det är semestertider och min granne sliter i sin trädgård med ett projekt som pågått i flera dagar. För att använda en gammal klyscha så sliter han både bildligt och bokstavligen, i sitt anletes svett. Jag har väl inte tänkt så mycket på det förrän idag, då han uppträder i en vit T-shirt med en ljusblå text som säger:  Sverige behöver ett nytt arbetarparti. Jag tänker då mitt stilla sinne att det måste väl vara en passande devis för en ledig tjänsteman, som  sliter hund under sin semester. Trots att här i Sverige bjuds både RUT- och ROT-avdrag så arbetar denne, min granne ändå så att svetten lackar – är det det han protesterar emot med sitt motto. Om jag inte missminner mig så är väl texten som min granne förevisar på bröstet ett gammalt slagord för Moderaterna och eftersom T-shirten ser något urtvättad ut så intresserar det mig hur gammal tröjan kan vara.

Jag googlar på ”Sverige behöver ett nytt arbetarparti” och döm om min förvåning – i stället kommer upp en annan devis upp – ”Sverige behöver ett modernt arbetarparti”. Förvirring blir total!

Ett tag får jag för mig att jag kanske borde gå ut och påpeka för grannen att han inte är med sin tid … att han är omodern. Men så förstår jag att det är nog inte ordvalet huruvida han behöver ett nytt eller ett modernt arbetarparti, utan han funderar nog – i sitt anletes svett – huruvida det behövs ett arbetarparti överhuvud taget. Det gäller ju bara några veckor på sommaren.

En reaktion på ”Arbete i parti – och minut

  1. Ja, man undrar lite. Ett arbetarparti till? Arbetarpartierna blir allt fler, men arbetarna blir allt färre. Kanske det borde bildas ett tjänstemannaparti? För de har väl ingen traditionell eller annan direktkoppling till något särskilt parti? Och f-n vet om det inte är en större väljargrupp än arbetarna, som ju redan har tre partier att välja bland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s