Vem vill se prinskorv?

Av vad man kan förstå av Sky News rapportering är den stora frågan för dagen i Storbritannien om man skall publicera smygtagna nakenbilder av prins Harry eller ej. I dag har Sun meddelat att det är en pressfrihetsfråga och publicerat prinsen i full frontal nudity, som det uttrycktes förr i Monty Python. Frågan är hur stort allmänintresset kan vara. Bilder finns uppenbarligen tillgängliga för dem som ids leta efter dem och har publicerats ”all over the world”, som pressfrihetsförespråkarna hos Sun motiverar sin publicering. Frågan är då: om bilderna finns tillgängliga, varför då ta spaltutrymme i tidningen i anspråk för att ge läsarna möjlighet att ånyo beskåda kronjuvelerna? Sedan kan det ju också vara så att det finns de som absolut inte vill se dem, av rojalistiska eller andra skäl. Men vem kan tycka att det är något som man anslår surftid åt eller köper en tidning för att få se?

Jag tror att begreppet ”allmänintresse”, som framför allt kvällspressen tar till när de vill sälja lösnummer, behöver diskuteras med lite större allvar. Sedan är det en annan aspekt, som glöms bort, och det är i det här sammanhanget. Om någon ”bekant” kan ta med sig mobilkamera in i prinsens privata hotellrum, vad skulle hindra en annan från att ta med sig en pistol och skjuta den nakna prinsen? Jag trodde att kroppsvisitering var en naturlig del i det överallt närvarande personskyddet som bemärkta personer har i släptåg. Även om prinsen själv inte hade något att dölja, så kan någon gäst uppenbart haft något mer textilier på sig att gömma en telefon – eller något mer sinistert i.

Sedan är det lite komiskt att en tidning i går på sin förstasida publicerade en bild på en ”skådespelare” i samma pose som prinsen lär skall ha intagit, med en rubrik om hur prinsen skyddat ”kronjuvelerna”, eller hur det var.

Och nu skall det bli kul om etiketten om nakenbilder av prins Harry kommer att locka läsare till flanera.se!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s