Jäv till varje pris

Det har säkert inte förbigått någon läsare av dagsnyheter att nämndemannainstitutet är ifrågasatt på grund av jäv. Ett antal politiskt tillsatta ”domare” har mot bättre vetande – (?) – gjort att ett antal rättegångar antagligen måste göras om på grund av vad man skulle kunna kalla dubbla lojaliteter. (En fråga som jag ställer mig – görs inte alltid en genomgång av jävssituationen inför en rättegång?)

Men det var nu inte detta mina reflektioner handlar om denna lördagsmorgon. Efter att ha läst i SvD  hur det gick till när den norska Nobelkommitténs ordförande, Thorbjörn Jagland, dribblade igenom beslutet att ge EU årets fredspris, så undrar man om det inte kanske vore idé att ta om beslutetssammanträdet. Det visar sig nämligen att Jagland är tillika generalsekreterare i Europarådet.

Ja, jäv-lar!

Kommer prispengarna att gå i egen ficka dessutom? (SvD)

Annonser

2 reaktioner på ”Jäv till varje pris

    • Europarådet kan ses som en systerorganisation till EU och ur det perspektivet kan man betrakta utmärkelsen till fredspriset som släktjäv.
      Vad jag dessutom ömmar för är enskilda personer som viger sitt liv till fredsarbete – inte till välfinansierade organisationer. EU är skapat som ett fredsprojekt – ett uppdrag som mer och mer kommit i skymundan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s