Protokoll från veckoavslutning

Inte längre så röd ros

Inte längre så röd ros

I går var det fredag och följaktligen veckoavslutning. Det var min tur, men det visade sig att jag hade lämnat plånboken hemma, så Axel fick rycka in och bjuda på kaffe och vaniljhjärta.

Först hade vi en hel del hälsorelaterade frågor att avhandla, men vi märkte efter ett tag att vi bara tuggade om gammalt och inte hade särskilt mycket att tillföra den diskussionen. Vi gick i stället över till litteraturen, där det visade sig att vi hade olika inte bara åsikter utan också bedömningsgrunder. Det blev roligare att prata om, men det är å andra sidan svårare  att redovisa i ett protokoll. Det finns ju inte riktigt något rätt och fel när det gäller hur man upplever litterära och andra verk.

Som räddningsplanka tog vi då steget över till politiken, där är det ju okej att nöja sim med åsikter utan att ha några insikter. Vi var dessutom överens om

Gäller "nya" fortfarande?

Gäller ”nya” fortfarande?

att båda blocken har klara populistiska inslag och att vi inte kände oss trygga i något av lägren. Kanske är enfalden lite tydligare att se hos den vänstrare delen av riksdagspartierna, möjligen med undantag för SD, som ju inte har någon ideologisk bas att stå på, vad vi har kunnat upptäcka. Jag tyckte mig förmärka en önskan från Axels sida att så småningom utgjuta sig i ämnet, så det vill jag inte förmena honom genom att här förekomma honom därvidlag.

Så mycket prat blev det, men några djupare analyser kom vi nog inte fram till. Annat än att det ofta är fel människor som ägnar sig åt politik. Men det visste vi ju redan.images-6

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s