Gud hör bön?

En stilla bön …

En stilla bön …

På dagens Brännpunkt skriver bostadsminister Attefall om bostadskrisen i Storstadsregionen, som förorsakats av att det inte byggs tillräckligt med bostäder. Bland annat konstaterar han att under de senaste tjugo åren har vi byggt hälften av vad våra nordiska grannländer gjort och mindre än något jämförbart västland.

Men nu! Nu skall det bli andra bullar. Nu skall den här regeringen agera kraftfullt … IGEN!

Minnet är något diffust, men jag tror att det var för dryga  15 år sedan som jag var på konferens i Norrköping – närmare bestämt en regeringskonferens med nyvordne statsministern, Göran Persson i spetsen. Jag kommer inte ihåg riktigt vad ämnet för konferensen var, men det låg i linje med ”bygg Sverige ur krisen”. Inte heller kommer jag vilken kris det var … (det verkar som om vi befinner oss i en ständig kris) … men det måste ha varit ett allvarligt läge, för i stort sett halva regeringen var där, på scen, och publiken bestod av byggbranschens toppar. Vad jag kommer ihåg så hade inte ministrarna några taburetter vid detta tillfälle, utan satt på små löjliga puffar, detta antagligen för att symboliskt visa att man befann sig på samma plan som publiken.
Ytterligare för att sprida glans över tillställningen så hade regeringen låtit inbjuda en MP från London som tillika var den dåvarande engelska regeringens bostadsexpert. England togs då fram som ett föregångsland vad gällde att hantera den engelska bostadskrisen.
Om jag inte missminner så hette den svenske bostadsministern Jörgen Andersson och fick resa sig från sin puff, anmodad av statsminister Göran Persson, att framställa en relevant fråga till den tillreste koryfén … ”nu när du har chansen!”.
Bostadsminister Andersson kom upp på stappliga ben och hans engelska var väl ungefär i samma klass.
– We have a problem here in Sweden. We have lots of appartments but nobody lives there, and then we have other places where we have lots of people but no appartments. What shall we do?
Jag kommer mycket väl ihåg den mycket distingerade engelske parlamentsledamoten  kortfattade svar:
– My advice to you sir is: Go home! Go home and pray!

Utan att känna herr Attefalls kvällsvanor så tror jag ändå att rådet antagligen gäller för honom också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s