Att konsumera nyheter

images-3

I dag skriver vi den 6 juni och det som antagligen märks mest är att det inte smäller till i brevlådan. Detta gör nu inte så mycket för egen del eftersom jag numera sällat mig till  webb-läsarnas skara, men samtidigt måste jag tillstå att känslan inte riktigt infinner sig – känslan av tidningsprassel. Alldeles ljudlöst kan man ligga där bredvid hustrun och ”smygläsa” om vad som timat i den stora världen, då hon något irriterat undrar varför jag tände nattlampan. Tänkte inte på det, men att slå på läsplattan i ett mörkt rum ger antagligen mer obehag för den som vill sova vidare än lite försynt prasslande med gammeltidningen. Allra helst som ljuset varierar när man skrollar mellan sidorna. Så nu ligger jag här … i separat sovrum … och låter E-tidningens nyheter flimra förbi. På gott och ont.

Ett annat irritationsmoment är annars att läsa interationell press ombord på ett flygplan. Senast jag flög försåg jag mig med International Herald Tribune,  Le Figaro och ett ex av le Monde. Avsikten var att vidga mina vyer och fördriva den nationella trångsyntheten. Men trots att jag gjort det så många gånger förr så satt jag där igen, inklämd på ett E-säte, som successivt omvandlades till en veritabel papperskorg. Jag vill inte påstå att jag njöt av situationen med att bringa ordning i tre ohäftade tidningar – än mindre min omgivning. Att veckla ihop en ohäftad tidning är  som att  bärga storseglet i full storm..

Nej, tacka vet jag nyheter i hederlig svensk ihopnitad svensk tidning – men som prasslar så där  lagom som bara svenska tidningar kan göra.
Därför hissar  jag svenska flaggan i dag.

HURRA!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s