Att gnida i onödan

images-5

Så har de då, äntligen, gjort sig hörda. ”De” förresten?  Igår hörde jag en ensam stackare som gned och gned, men vad det verkade, tutade det inte ens upptaget.
I alla händelser påminner mig den dagsaktuella händelsen om när någon ingenjör försökte sälja den första telefonen – en apparat som inte annat än kunnat te sig något som mer än onödig.  (Men en djävul till försäljare måtte han ha varit … Lars Magnus … eller vem det nu var!)

Men nu var det inte telefonapparater som det här skulle handla, utan kanske en än mer sofistikerad kommunikationsform. Det jag talar om är cikadornas eviga gnidande, och tragiken som uppstår när ingen svarar i den andra ändan.
Cikadorna, eller les Cigales, har en mycket märklig livscykel. De genomlever tre stadier varav 99% av livet sker under jord – och det som nymfer! Efter cirka 15 år i detta stadium är det så dags att krypa upp och föröka sig. Och detta skall ske under några dagar. Och så var det slut – på allt!images-6
Den cikada som jag hörde igår måste man säga ha haft maximal otur. Det var definitivt inget fel på signalen – upp till 110 dB – men efter cirka 20 minuter tröttnade min kärlekskranke hanne, för det är bara hannarna som gnider – och det verkade som han missat tajmingen.  Tänk er själva, ur ett humanpespektiv, att kanske vänta  i 12-17 år  för att få knacka på hos sin själs älskade … och så visar det sig att hon inte är hemma!
Man kan ju dö för mindre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s