Protokoll från veckoavslutning

Vid andra fönsterbordet fr v

Vid veckans avslutningssession på Fågelsången avhandlades ett flertal ämnen, som om vilka som egentligen skulle få framföra bil, rösta i allmänna val och bli förälder. En del hade sitt ursprung i mitt uppkast tidigare i veckan.

Ämnet är naturligtvis stort och vi skissade lite på vilka kriterier som skulle vara utslagsgivande för att få licens för det ena eller andra. Först tänkte vi sätta gränsen vid dem som tittar på Allsång på Skansen, eller rättare: de som inte såg på Allsång på Skansen skulle kunna komma i fråga för att ansöka om tillstånd att framföra motorfordon, rösta i allmänna val och bli förälder. Men då genmälde jag att jag, när Hustrun bläddrade genom kanalerna på väg mot Midsomer Murders eller annat liknande program såg en skymt av en god vän, som vi i övrigt hyser viss respekt för, som stod och log generat och viftades med händerna i publikhavet. Axel visste också berätta att denne person också regelbundet följde Let’s Dance och hade åsikter om vem som skulle röstas ut eller ej, varför vi bestämde oss för att tills vidare bordlägga frågan om urvalskriterier.

Vi framförde också åsikter om en del av våra vänner, något som väl enbart kan intressera just dessa vänner och oss själva, så vi lämnar den frågan därhän. Däremot kunde Axel inte låta bli att umdslippa sig att en av våra gemensamma vänner, som Axel lovat hämta på Arlanda, alls inte skulle anlända dit från Vimmerby, som en krullhårig bekant fått för sig, utan från Seoul. Orsaken till detta var att han vid ett besök där tidigare i veckan glömt kvar sin ”padda”, där mycken värdefull information fanns lagrad, varför han fann för gott att resa tillbaka och hämta den. Vi hade lite åsikter om det och nu vid nedtecknandet kommer jag ihåg någon liknande historia som inkluderade dels ett berg, dels Muhammed.

I övrigt åt vi, eftersom detta var första veckoavslutningen på höstsäsongen, budapestbakelser. De var som vanligt förträffliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s