Veckoavslutning

images-3

Veckoavslutningarna har numera övergått i att bli en rent kalendermässig markering om att veckan närmar sig sitt slut. Jag höll på att skriva ”arbetsveckan”, men det är ett passerat stadium, även om det arbetas till och från.

Det är lika bra att erkänna på en gång: jag kan nog inte hitta någon bild på de jordgubbsbägare som avnjöts till kaffet, så dem får ni, kära läsare, föreställa er själva.

Samtalsämnen fanns det emellertid gott om: sjukdomar, egna och andras, som vi inte redovisar här, och småskvaller från skilda epoker. Det redovisar vi inte heller. Utan detta inlägg – enligt Axel det 800:e i ordningen (vi var överens om att detta inte är klokt) – upptar bara smulor från det storpolitiska smörgåsbordet, som Lundsberg och Syrien.

Vi hade läst att en förälder (eller kanske en elev) hade sagt eller skrivit  att stängningen bottnade i avundsjuka och klasshat. Det är nog inte helt fel. En sådan reaktion hade aldrig uppstått om Brantingsskolan eller någon annan skola för ”vanligt folk” hade stängts. Samtidigt var beslutet rätt, fast fel utformat. Vi var överens om att Skolinspektionen, om den haft makt och myndighet därtill, skulle ha avskedat rektorn och avsatt styrelsen, eftersom dessa uppenbarligen inte mäktat med det de lovat myndigheterna, nämligen att eleverna skulle få vara trygga på sin skola. Nu drabbas i stället eleverna, vilket blir lite snurrigt, eftersom det inte alls är säkert att de stöder strykjärnsidiotierna.

Om Syrien hade vi inte mycket att säga som inte sagts tidigare, nämligen att det är för jävligt det som sker och att det inte finns någon rimlig lösning av problemet i sikte. För ingen vill egentligen få bort Assad, för då vet man inte vad man får i stället. Man får en massa skäggiga ”rättroende”, som ser som sin främsta uppgift att rensa bort alla andra trosschatteringar, alaviter, kristna eller ”fel” sorts muslimer, beroende på om de själva är sunniter eller shiiter. När det gäller religiöst grundade konflikter får man känslan av att den där undersökningen som presenterades för en tid sedan, om att religiösa människor var dummare än icke-troende, kanske inte hade så alldeles fel.

Annonser

1 kommentar

Filed under Kultur

One response to “Veckoavslutning

  1. Mats Josephson

    Skall bli intressant att följa de gamla lundsbergarna och deras advokater när de nu skall överklaga beslutet. Var fanns advokaterna när JB-gymnasierna slog igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s